Meteorologové počítají se sněžením až do neděle

Silný vítr a mokrý sníh komplikují život lidem v celé republice. Nejvíce na severu a na východě. Energetikům se daří jen pomalu opravovat narušené vedení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čerstvý sníh v Jablonci nad Nisou (Liberecká ul.)

Čerstvý sníh v Jablonci nad Nisou (Liberecká ul.) | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

Nejezdí také vlaky na některých regionálních tratích. Popadané a polámané stromy zastavily dopravu i na silnicích. Mnohé obce uzavřely školy i školky, některé firmy omezily výrobu.

Jan Šrámek z Českého hydrometeorologického ústavu v Radiofóru řekl, že situace bude komplikovaní i během noci a příštího dne a uklidňovat by se měla až v sobotu. Na Jablonecku bude zítra znovu sněžit, na Jesenicku hlavně k večeru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Meteorolog Jan Šrámek hovořil v Radiofóru o vývoji počasí

Vyloženě zimní ráz počasí vydrží až do konce týdne, až do neděle musíme počítat se sněžením. Podzimní počasí se k nám vrátí zhruba uprostřed příštího týdne, kdy teploty budoz stoupat k 15 stupňům Celsia.

Přečtěte si podrobnou předpověď počasí, kterou pro vás připravujeme každý den z údajů od Českého hydrometeorologického ústavu.

Aktuální informace o dopravní situaci můžete zjišťovat na speciální stránce našeho webu.

Milan Kopp, Jan Bumba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme