Praha do budoucna omezí stavby výškových budov

Jednodušší a přehlednější má být nový územní plán Prahy, který dnes představilo vedení magistrátu. Vize na příštích 15 let preferuje rozvoj zeleně, výstavbu dalších linek metra a tramvajových tratí a také rekultivaci zanedbaných lokalit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

pražské mrakodrapy

pražské mrakodrapy | Foto: Jan Rosenauer

Urbanisté také zpřísní podmínky pro stavbu výškových budov, které budou smět vzniknout jen v poslední ze tří zón. První dvě tvoří památkové rezervace a jejich okolí.

Přesný popis má ředitel Útvaru rozvoje hlavního města Prahy Bořek Votava:

"Třetí zóna, to je ostatní území města, kde připouštíme to, co je výšková stavba. My říkáme, dvě podlaží nad okolní zástavbu je tolerance - a všechno, co je nad dvě podlaží, je výšková stavba,, kterou budeme samozřejmě posuzovat individuálně pomocí 3D modelu. Včetně všech pohledů a s ohledem na to, jaký dopad to má na pražskou památkovou rezervaci a okolní zástavbu," uvedl Votava.

Veřejnost se s novým územním plánem seznámí od 2. listopadu v informačním centru magistrátu nebo na internetu.

Milan Kopp, Jan Herget Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme