V USA našli chlapce, který měl vzlétnout s balonem

Spojené státy zažily v přímém přenosu několikahodinové drama kvůli malému chlapci. Podle výpovědi bratra měl šestiletý Falcon Heene omylem vzlétnout v balonu naplněném heliem, který jeho otec používal k amatérskému pozorování atmosféry. Když ale balon po dvou hodinách přistál, hoch v něm nebyl a později se našel doma.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Let balónem

Let balónem | Foto: Fotobanka stock.xchng

Po osmdesáti kilometrovém letu přistál balon v polích severně od Denveru v Coloradu. Ale chlapec v něm nebyl. Dramatičnost situace zvýšila výpověď Falconova bratra potvrzená dalšími očitými svědky: z balonu něco po vzletu vypadlo.

Všichni se obávali, že to byl šestiletý Falcon. Pátrání po trase balonu ale nepřinášelo výsledky. Po nějaké době se hoch našel živý a zdravý doma. Jak novinářům sám vysvětlil, skrýval se na půdě. Otec se na něj totiž rozkřikl právě proto, že lezl do balonu.

Neobvyklá záchranná akce

"Není to poprvé, co jsme pracovali na podobném případu. Dítě se bojí problémů, a před lidmi, kteří ho hledají, se schová. Ani už vám neřeknu, kolik takových jsem během své kariéry zažil," řekl místní šerif.

Neobvyklou záchrannou akci vysílalo v přímém přenosu několik televizních kanálů, jeden z nich dokonce kvůli tomu přerušil přenos projevu prezidenta Baracka Obamy.

Viditelně pohnutý táta se omlouval, že na něj zvýšil hlas. Dramatický příběh ale vzbudil otázky, jestli by neměli rodiče nést právní zodpovědnost a náklady na bleskovou záchrannou akci.

Rodina Heeneových se před časem zúčastnila televizního pořadu Výměna manželek. Otec rozhořčeně odmítl otázky novinářů naznačující, že rodina mohla incident zinscenovat, aby získala publicitu. Případ teď vyšetřuje policie.

Vít Pohanka, ČRo 1 - Radiožurnál, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme