Bývalé vedení právnické fakulty ZČU v Plzni končí

Bývalé vedení právnické fakulty Západočeské univerzity dostane výpověď. Potvrdil to pověřený šéf fakulty Jiří Pospíšil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Západočeská univerzita v Plzni

Západočeská univerzita v Plzni | Foto: Tomáš Adamec

Bývalý děkan Jaroslav Zachariáš a proděkan Ivan Tomažič se koncem září vzdali svých funkcí. Teď tedy končí i své další působení na fakultě.

"Domníváme se, že svým jednáním výrazně poškodili pověst fakulty, a tu lhůtu, kterou jsme jim dali k tomu, aby sami zvážili odchod z fakulty, nevyužili," řekl Jiří Pospíšil.

Dvě ze tří posledních rigorózních prací jsou neúplné

Pospíšil dnes také oznámil, že dvě ze tří posledních rigorózních prací obhájených na plzeňských právech v říjnu před komisí v čele s exproděkanem Milanem Kindlem neodpovídají standardům. Nejde o plagiáty ani podvodné práce, ale mají problémy se svou kvalitou, rozsahem a obsahem.

"Jde o stanovisko pana profesora Eliáše, který tři práce posuzoval a u dvou konstatoval, že nejsou dostatečné. Požádám kolegy z právnické fakulty v Praze, aby se na práce ještě podívali a vyhodnocení celé věci předám rektorovi, aby se rozhodl, jak dále postupovat," řekl Pospíšil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dvě ze tří posledních rigorózních prací jsou neúplné, říká pověřený šéf právnické fakulty ZČU Jiří Pospíšil

Trojice uchazečů o titul JUDr. obhajovala práce 5. října bez vědomí nového šéfa fakulty. V komisi zasedli kromě Milana Kindla i jeho dva spolupracovníci, předseda akademického senátu fakulty Daniel Telecký a Ondřej David, bývalý spoluvlastník soukromé Vysoké školy v Karlových Varech.

Na plzeňské právnické fakultě už několik měsíců panuje kritická situace. Nejprve se objevilo podezření, že její proděkan Ivan Tomažič opsal svou disertační práci. Pak se objevily informace o tom, že někteří studenti získali na univerzitě diplom pouze za dva měsíce. Studium přitom trvá pět let. Kauzou se už zabývá státní zastupitelství.

Igor Maňour, Monika Červená, Klára Bílá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme