M. Kindl chce vysvětlit svou roli v plagiátorské aféře

Bývalý proděkan Milan Kindl chce dnes objasnit svou roli v plagiátorské aféře na plzeňské právnické fakultě. Kauza začala zjištěním, že disertační práce jednoho z vyučujících je částečně opsaná.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Budova Právnické fakulty Západočeské univerzity v Plzni

Budova Právnické fakulty Západočeské univerzity v Plzni | Foto: Tomáš Adamec

Následné vyšetřování odhalilo, že na fakultě chybí desítky závěrečných prací a asi 400 studentů absolvovalo nestandardně rychle. Ministerstvo školství už kvůli aféře podalo trestní oznámení a chystá prověrku skutečné délky studia na všech českých vysokých školách.

Třem studentům plzeňských práv, kteří obhájili své práce u Milana Kindla, už hrozí odebrání titulu. Po vypuknutí skandálu pozval ještě tehdejší proděkan Milan Kindl k obhajobě rigorózních prací tři studenty.

Nově pověřený šéf fakulty Jiří Pospíšil se o tom dozvěděl jen náhodou a nechal si práce prověřit. Verdikt zní - nejde o plagiáty ale všechny tři práce jsou slabé.

Podle Pospíšila bude o případném odebrání titulu rozhodovat rektor: "Požádám nyní kolegy z pražské právnické fakulty, aby se na práce ještě podívali, prověřili i oni tyto práce. A pak vyhodnocení celé věci předám panu rektorovi, aby se rozhodl, jak dále postupovat."

Milan Kopp, Monika Červená Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme