Komerční nemovitosti jdou znovu na odbyt

Trh s komerčními nemovitostmi se odrazil ode dna. V dobře fungujících obchodních centrech mají navíc stále téměř stoprocentní obsazenost.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

podzemní garáže

podzemní garáže | Foto: www.byty-slovany.cz

"Krizí byl nejvíce postižen segment logistických a průmyslových nemovitostí, následován kancelářemi. Segment nákupních center je relativně stabilní," přiblížila Lenka Hartmanová ze společnosti DTZ. V dobře fungujících obchodních centrech se podle ní téměř s žádnými problémy nepotýkají.

Nejvyšší dosahované nájemné v nejlepších centrech tak zůstává stabilní, ale problémová centra musejí více vycházet nájemcům vstříc a buď zavádí obratové nájemné nebo sníží nájem, či přispějí finančně na vybavení jednotky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lenka Hartmanová ze společnosti DTZ mluvila o komerčních nemovitostech.

I přes zhoršenou ekonomickou situaci ale navíc stále některé řetězce expandují. "Velký potenciál je v segmentu drogérií, spotřebitelské elektroniky a také nábytku a bytových doplňků. Módní řetězce jsou relativně opatrnější," dodala Hartmanová.

Alice Kottová, David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme