Eva Jiřičná získala ministerskou cenu za architekturu

Jako první v historii získala cenu ministerstva kultury v oboru architektura světově proslulá Eva Jiřičná. Architektka a designérka, která žije od srpna osmašedesátého roku ve Velké Británii, má za sebou desítky slavných projektů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Jiřičná

Eva Jiřičná | Foto: Alžběta Švarcová | Zdroj: Český rozhlas

Oceněná architektka a designérka Eva Jiřičná po ceremoniálu řekla Radiožurnálu: "Jsem skutečně upřímně dojatá, protože těch skvělých lidí, kteří přede mnou vystupovali na pódiu, mě nechává téměř beze slov, protože jak já si to zasloužím, to srovnání s nimi? Připadám si velice, velice pokorně a jsem nesmírně vděčná."

Přehrát

00:00 / 00:00

Architektka Eva Jiřičná o svých pocitech z ocenění

Na ceremoniálu v pražském Veletržním paláci předal ministr Václav Riedlbauch také státní ceny za přínos v dalších oblastech tvorby. Ocenění získali Ivan Vyskočil za celoživotní inspirativní přínos v oblasti divadla, autorské tvorby a divadelní pedagogiky, nedávno zemřelý Milan Slavický za hudební tvorbu (v oboru hudební kompozice, muzikologie a hudební režie) a sklářský výtvarník a pedagog Vladimír Kopecký v oboru výtvarné umění.

Zuzana Filípková, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme