Policie opět zasahuje proti přívržencům krajní pravice

Policisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) od rána opět zasahují proti přívržencům krajní pravice. Údajně provedli domovní prohlídky na několika místech po celé republice a zadrželi sedm lidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté odvážejí muže zadrženého v Českých Budějovicích

Policisté odvážejí muže zadrženého v Českých Budějovicích | Zdroj: ČTK

Zákroky policie potvrdil Radiožurnálu advokát Kolja Kubíček, který zastupuje část už dříve zadržených extremistů. Odvolává se na informace klientů i samotných policistů.

"Pokud jsme byl ze strany policie informován, tak se jedná o dva samostatné bloky případů, ve kterých je podezříváno, případně pak bude stíháno asi 14 osob," řekl Kubíček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s mluvčím ÚOOZ Pavlem Hantákem v poledních Ozvěnách dne

Mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták odmítl k probíhající akci sdělit podrobnosti. "Mohu pouze potvrdit, že v současné době probíhá několik realizací věcí, na kterých naši detektivové dlouhodobě pracovali," uvedl Hanták. Další informace zveřejní policie nejdříve začátkem příštího týdne.

Policisté od pěti hodin ráno zasahovali mimo jiné v Praze-Strašnicích a na Vinohradech, v Hodoníně nebo v Českých Budějovicích. Šest mužů a jednu ženu podle Kubíčka zadrželi ze stejných důvodů jako při předchozí razii letos v červnu.

Tehdy detektivové ÚOOZ zatkli deset lidí a následně je obvinili z propagace hnutí směřujících k potlačení práv a svobod člověka. Razie souvisely s koncerty, které radikálové pořádali. Příkaz k domovním prohlídkám dalo stejně jako dnes obvodní státní zastupitelství Brno-venkov.

Radikálové na internetových stránkách iniciativy Odporuj vyzvali své příznivce k protestu proti policejnímu zásahu. Na dnešní večer svolali setkání před úřadem vlády.

Martin Hromádka, Nikola Bojčev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme