Nejvíc Grammy získala jazrocková Norah Jones

New York žil v noci hudbou. V Madison Square Garden se totiž udělovaly nejprestižnější americké hudební ceny. 45. udělování zlatých gramofonků přineslo mnohá překvapení. Královnou Grammy a objevem roku se stala 23letá jazzrocková zpěvačka Norah Jones, která získala hned pět zlatých gramofonků a to v neprestižnějších kategoriích. Jejich "Come away with me" se stalo albem roku a skladba "Don´t know why" písní roku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hudební cena Grammy

hudební cena Grammy | Foto: Oficiální web Grammy Awards

Nejlepším americkým rockerem je Bruce Springsteen. Ten se musel spokojit se svým patrioticky laděným albem Rising se třemi cenami Grammy. Další ocenění si odnesli rapper Eminem a countryoví Dixie Chicks. Do New Yorku se vrátilo udělování 104 amerických hudebních cen po pěti letech. Po letech spolu vystoupili na jednom podiu také Paul Simon s Artem Garfunkelem, když zazpívali jejich první hit ze 60. let Sound of Silence. Neměl však tentokrát skrývat protiválečné poselství a nenaplnily se tak obavy organizátorů, že Grammy se stanou jednou velkou manifestací odporu proti připravované válce s Irákem.

Markéta Kaclová, Miroslav Konvalina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme