Poděbradské sklárny obnovily výrobu

V Poděbradech po více než roce obnovují výrobu Sklárny Bohemia. Podnik, ve kterém před ukončením výroby pracovalo 440 lidí, odkoupila od zkrachovalé skupiny Bohemia Crystalex Trading společnost Crystal Bohemia.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

v Poděbradech se znovu vyrábí broušené sklo

v Poděbradech se znovu vyrábí broušené sklo | Zdroj: ČTK

Nový provozovatel sklárny spouští výrobu po týdenním zkušebním provozu. Práci tam už našlo asi 220 zaměstnanců.

Jak řekl ve vysílání Rádia Česko předseda představenstva společnosti Crystal Bohemia Poděbrady Jaroslav Seifert, podnik má nyní zakázky na dva až tři měsíce.

"Jsou to konkrétní zakázky, takže to, co vyrábíme, víceméně můžeme okamžitě expedovat."

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaroslav Seifert hovoří na Rádiu Česko o obnovení výroby ve sklárnách Poděbrady

S návratem k původnímu počtu 440 zaměstnanců ale sklárny podle něj zatím nepočítají. Do konce letošního roku plánují zaměstnat asi 250 lidí.

"Co se týče rozšíření výroby, vše ukáže příští rok a hlavně to, jakým způsobem bude reagovat trh buď ukončení, nebo pokračování ekonomicko-finanční krize ve světě," zdůraznil Seifert.

Z přijatých pracovníků je asi 80 procent původních a 20 procent nových.

"Bohužel, musím říct, že zatím máme problémy s nabíráním lidí takzvaně od černého řemesla, to znamená na pozice strojníků, elektroniků - jsou to většinou technické profese," řekl předseda představenstva společnosti Crystal Bohemia Poděbrady ve vysílání Rádia Česko.

Marika Táborská, Martin Křížek, Rádio Česko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme