Policisté zadrželi na západě Čech velké množství zbraní

Detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu našli na západě Čech samopaly, granáty a další nelegálně držené zbraně. Obvinili už pět mužů s vazbami na zahraničí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Samopaly, pušky a pistole

Samopaly, pušky a pistole | Foto: Policie ČR

Policisté, kteří se případem zabývali téměř rok, zajistili také menší množství pervitinu a část zařízení určeného k jeho výrobě.

Zadržení muži ve věku od 34 do 42 let působili na Domažlicku, Sokolovsku a Klatovsku. Policisté při domovních a dalších prohlídkách našli nelegálně držené zbraně jako samopaly, brokovnice, kulovnice, pistole, granáty a výbušniny. Některé byly dokonce uloženy v přízemním bytě panelového domu jednoho z obviněných.

Celé pětici hrozí až 15 let odnětí svobody. Jedním z hlavních podezřelých je čtyřiatřicetiletý muž, kterého detektivové zatkli v klubovém domě české pobočky Mezinárodního motocyklového gangu Hells Angels na Sokolovsku.

Monika Červená, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme