Bankou roku 2009 se stala Česká spořitelna

Hlavní cenu v osmém ročníku hodnocení ,Fincentrum Banka roku' získala Česká spořitelna. Nejdynamičtější bankou je letos podle hodnocení odborníků Raiffeisenbank a Pojišťovnou roku byla vyhlášena Kooperativa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká spořitelna

Česká spořitelna | Foto: Marián Vojtek

Česká spořitelna dostala nejvíce hlasů i v průzkumu mezi tisícovkou respondentů o nejdůvěryhodnější banku roku. A ředitel tohoto finančního ústavu Gernot Mittendorfer byl vyhlášen ,bankéřem roku'.

"Oslovujeme šéfy jednotlivých bank a žádáme je, aby rozhodli, kterému ze svých kolegů by dali hlas a o kterém si myslí, že má na to získat titul bankéře roku. Pro vítěze je to obrovské renomé, protože titul získává od svých konkurentů a kolegů," vysvětluje předseda organizačního výboru soutěže Petr Stuchlík.

České banky mají ale stále ještě co pilovat ve svém vztahu k zákazníkům. Přesto se ale úroveň služeb rok od roku zlepšuje. Vyplývá to z hodnocení soutěže.

"Já jsem si poměrně jistý tím, že ne vždycky je klient v bance král, byť se banky od roku 2002 nebo 2005 velmi zlepšily v poskytování služeb. Pořád jsou tady rezervy a stále úroveň služeb a jejich cena neodpovídá tomu, na co jsou zvyklí lidé v západní Evropě. Na druhou stranu musím dodat, že průměrný západoevropský klient je mnohem bohatší a z mnoha pohledů pro banku zajímavější," popisuje Stuchlík.

Jitka Hanžlová, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme