Situaci na plzeňské právnické fakultě budou probírat poslanci

Poslanci dnes začnou probírat situaci na plzeňské právnické fakultě. Zatím by měli dostat informace od vlády o tom, jak probíhá šetření celého případu a jak se bude dál postupovat. Na začátku listopadu potom bude sněmovna rozhodovat o tom, jestli zřídí vlastní vyšetřovací komisi, která by se situací v Plzni zabývala.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rektorát Západočeské univerzity v Plzni

Rektorát Západočeské univerzity v Plzni | Foto: Tomáš Adamec

"Kdo jiný než sněmovna a vláda by měl dbát na to, aby se vysoké školy nepolitizovaly, aby tady nedocházelo k organizovanému kšeftování s akademickými tituly," řekl bývalý ministr školství Ondřej Liška ze Strany zelených.

Od vlády Liška očekává jasnou zprávu o tom, jaké kroky chce podniknout pro vyřešení této kauzy a jaká systémová opatření chce navrhnout sněmovně, aby se podobné věci jako v Plzni nemohly opakovat.

Podle občanského demokrata Marka Bendy ale není debata o plzeňských právech ve sněmovně nutná. Řešit by to podle něj mělo hlavně ministerstvo nebo akreditační komise.

"Nikdo o tom neví víc, než si přečetl v novinách. Tohle je další výkřik, že chceme nějaký orgán, který jakoby bude řešit problém, ale ve skutečnosti nebude řešit nic. Na to jsou standardní orgány univerzity, ministerstva školství, akreditační komise. Ty ať konají a něco nám sdělí, ale to co se děje tady, bude jen zbytečná exhibice," myslí si Benda.

Igor Maňour, Veronika Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme