Nákupy přes internet v rámci EU by ušetřily desetinu nákladů

Při nákupu spotřebního zboží by mohl každý z nás ušetřit až desetinu nákladů. A to v případě, kdyby bylo možné nakupovat knihy, oblečení nebo třeba počítače po internetu v rámci celé Evropské unie. Uvádí to zpráva evropské komisařky pro záležitosti spotřebitelů Megleny Kuněvové.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Internetové vyhledávání (ilustr. foto)

Internetové vyhledávání (ilustr. foto) | Foto: Fotobanka stock.xchng

Nakupovat zboží po internetu v jiné členské zemi Unie je stále velmi složité: podle Evropské komise je odmítnuto 60 procent takových objednávek. A to přesto, že podstatou Unie je jednotný trh.

Nejčastějšími důvody jsou problémy s přeshraničními platbami nebo skutečnost, že obchodník odmítá své zboží dodávat do všech členských zemí.

V případě skutečně jednotného trhu by přitom spotřebitel podle Komise ušetřil desetinu nákladů i po započtení platby za dopravu zboží.

Marika Táborská, Ondřej Houska Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme