Krajský soud v Brně zrušil pokutu pro RWE Transgas

Krajský soud v Brně zrušil pokutu 240 milionů korun, kterou měl zaplatit RWE Transgas. Pokutu uložil podniku v roce 2007 Úřad na ochranu hospodářské soutěže. Krajský soud v Brně už dříve rozhodl, že obvinění ze zneužití dominance na trhu neplatí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soudcovské kladívko

Soudcovské kladívko | Foto: Comstock Images

Verdikt krajského soudu ovšem zrušil Nejvyšší správní soud. Dnes už podruhé Krajský soud v Brně pokutu zrušil. A celou věc vrátil Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Protože jde o dílčí rozhodnutí, RWE Transgas zatím neočekává rychlé ukončení celého sporu.

"Samozřejmě dnešní rozhodnutí soudu vítáme a jsme velmi rádi, že už několikátá soudní instance potvrdila správnost našich argumentů. Na podrobnější analýzu si musíme ještě počkat, protože zatím nemáme písemné vyhotovení rozsudku," řekl mluvčí firmy Martin Chalupský.

Ten zároveň očekává, že písemný rozsudek firma dostane do týdne nebo čtrnácti dnů. "Potom se samozřejmě do toho naši právníci ponoří. Vzhledem k tomu, že tento spor se vleče už několik let, tak ale nepředpokládáme, že bude tak rychle ukončen,"dodal Chalupský.

Jitka Hanžlová, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme