Letadlo ČSA muselo nouzově přistát na ruzyňském letišti

Letadlo Českých aerolinií na lince do Lublaně se muselo krátce po startu vrátit na ruzyňské letiště. Z jednoho z motorů mu začal vytékat olej. Osádka jej proto vypnula a rozhodla se otočit zpět.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letadlo ČSA. Ilustrační foto.

Letadlo ČSA. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Jak Radiožurnálu řekla mluvčí Letiště Praha Eva Krejčí, letadlo se pilotům podařilo dostat v pořádku na zem. Nikomu z dvacítky cestujících a čtyřčlenné posádky se nic nestalo.

"Společnost České aerolinie nás požádala o plnou pohotovost při přistání jejího letadla, to vždy znamená, že záchranné složky - hasiči a zdravotní služba - jsou připravené zasáhnout. Nebylo toho zapotřebí, letadlo krátce před půl jednou v pořádku přistálo."

Podle Daniela Šabíka z tiskového oddělení aerolinek stroj ATR-43 prošel před vzletem pravidelnou technickou kontrolou. "Každé letadlo Českých aerolinií je před každým letem kontrolované."

"Co se týká cestujících, ti jsou alternativními linkami přesměrovávaní tak, aby se během odpoledne dostali do Lublaně," dodal mluvčí.

Jana Zemanová, Marika Táborská, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme