Další případy chřipky na budějovickém gymnáziu

Dalších šest studentů z českobudějovického gymnázia má chřipku typu A. Byli mezi 20 lidmi, kteří se po návratu ze studijní cesty v Bavorsku nechali vyšetřit na infekčním oddělení českobudějovické nemocnice.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

gymnázium J. V. Jirsíka v Českých Budějovicích

gymnázium J. V. Jirsíka v Českých Budějovicích | Zdroj: ČTK

Jak ale upozorňuje František Kotrba z Krajské hygienické stanice v Českých Budějovicích, jedná se o dílčí výsledky odebraných vzorků. Prozatím tak není jisté, jestli jde o chřipku prasečí, anebo sezónní.

"V tuto chvíli máme k dispozici dílčí výsledky vyšetření u sedmi osob. Můžeme říci, že jedna osoba byla negativní a u šesti osob byla prokázána chřipka typu A."

Přehrát

00:00 / 00:00

František Kotrba o výsledcích testů

"Je potřeba počkat na výsledky dalších vyšetření, která s jistotou ukážou, zda se jednalo o takzvanou pandemickou variantu chřipky. Předpokládáme, že je budeme mít k dispozici zítra," zdůrazňuje Kotrba.

Další osoby z exponované skupiny 34 lidí se podle jeho informací na vyšetření na infekční oddělení nedostavily. Chřipkové příznaky tedy zatím mělo 20 lidí, kteří byli v Bavorsku.

Marika Táborská, Michaela Vrácovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme