V Bruselu demonstrující vyzývali Klause, aby nepodepsal Lisabon

Po poskytnutí výjimky z Lisabonské smlouvy Česku se v Bruselu sešla demonstrace na podporu Václava Klause. Její účastníci vyzývali českého prezidenta, aby nepodepisoval Lisabonskou smlouvu ani po splnění podmínky, kterou si dal.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

demonstrace v Bruselu na podporu V. Klause

demonstrace v Bruselu na podporu V. Klause | Foto: Pavel Novák | Zdroj: Český rozhlas

Patnáct dospělých a tři děti. Taková byla účast na demonstraci, kterou svolali europoslanci z Konzervativní strany a Strany ze nezávislou Británii. Přišli s českými vlajkami připevněnými drátky na zavazování odpadkových pytlů k násadám na smetáky.

Na transparentech vyzývali českého prezidenta: "Nepodepisuj, Václave. Nedělej to, Klausi."

Hannah z Londýna doufá, že český prezident cítí, že není nutné podepsat a že může podpis odložit do konání britských voleb příští rok na jaře. Po nich by mohli konzervativci vypsat referendum o Lisabonské smlouvě.

Britský europoslanec Nigel Farage doufá, že se ratifikace v Česku může zadrhnout u Ústavního soudu: "Stále tu je možnost, že váš ústavní soud řekne, že smlouva není v souladu s Ústavou. Zdaleka ještě není vše ztraceno."

Milan Kopp, Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme