Ukrajinu zasáhla epidemie, bojí se, že jde o prasečí chřipku

Ukrajina hlásí chřipkovou epidemii, obává se, že jde o virus prasečí chřipky. V zemi ale panuje informační chaos. Nikdo přesně neví, kolik lidí je nemocných a hlavně, kolik obětí si doposud chřipka vyžádala.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Testovací souprava pro PCR diagnostiku viru A/H1N1

Testovací souprava pro PCR diagnostiku viru A/H1N1 | Foto: Greg Sykes, ATCC

Chřipková epidemie zasáhla zejména regiony na západě země u hranic s Polskem. Bezpečnostní rada státu tvrdí, že na takzvanou prasečí chřipku zemřeli čtyři lidé, dalších deset je hospitalizovaných. Podle jiných informací měla ale zemřít pouze jedna osoba.

Vláda ale raději zavádí okamžitá preventivní opatření tak, aby se virus prasečí chřipky nešířil dál. V devíti regionech země byla vyhlášena karanténa a premiérka Julija Tymošenková rozhodla, že na tři týdny se uzavřou všechny školy v zemi.

Kabinet doporučil taky zrušit nebo omezit veškeré veřejné akce včetně koncertů a filmových projekcí. Polsko situaci na Ukrajině bedlivě sleduje a nevylučuje ani uzavření hranice.

Igor Maňour, Petr Vavrouška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme