Unesené čínské děti se po dvou letech vrátily k rodičům

Desítky čínských rodičů se po letech setkaly se svými unesenými dětmi. Policejní akce skončila úspěšně i díky novým webovým stránkám ministerstva pro veřejnou bezpečnost, které zveřejnilo desítky fotografií dětí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Číňanka s dítětem

Číňanka s dítětem | Foto: Robert Mikoláš

Setkání Wang Pang-jina z provincie Kuej-čou s jeho synem bylo plné slz. Šťastný otec nebyl schopen vyjádřit své pocity, po dvouletém pátrání už totiž nevěřil, že ho ještě někdy spatří.

Obchodování s dětmi je v Číně stále výnosným obchodem, některé končí jako levné pracovní síly, jiné jsou nabízeny k adopci do zahraničí.

Policisté v rámci mimořádné bezpečnostní akce zachránili v uplynulých šesti měsících přes dva tisíce unesených dětí, nyní musí vypátrat i jejich rodiče, což je mnohdy, zejména u těch nejmenších velký problém. I proto se rozhodli umisťovat fotografie těchto dětí na internet.

V Číně podle oficiálních údajů každoročně zmizí na 10 tisíc dětí, odhady některých humanitárních organizací mluví o 20 až 70 tisících.

Robert Mikoláš, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme