Opavané rozhodnou o podobě centrálního náměstí

Obyvatelé Opavy mohou ovlivnit podobu centrálního Horního náměstí. Developerská společnost, která má pro opavský magistrát vybrat vhodné architektonické řešení, nabízí veřejnosti k posouzení celkem šest konkrétních návrhů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Opava

Opava | Foto: opava-city.cz | Zdroj: AFP

Jde o proměnu nevyhovujícího obchodního centra Slezanka a nejbližší okolí. Jak nám řekla mediální zástupkyně developerské skupiny Crestyl Kamila Břeňková, názor obyvatel je velmi důležitý, protože Horní náměstí je podle průzkumu nejcennější částí města.

"Jednotlivé návrhy budou vystaveny do 12. listopadu každý všední den v Městském informačním centru. Místnost je vybavena hlasovacím boxem, který bude po skončení výstavy přenesen před komisi. Ta sečte jednotlivé hlasy," upřesnila Břeňková.

Prezentací návrhů na architektonické ztvárnění Horního náměstí reaguje Crestyl na výzkum, který se v Opavě uskutečnil na jaře. Z něj vyplynulo, že 80 procent lidí si přeje náměstí upravit.

Jednotlivé návrhy i s popisy jsou zveřejněny také na internetových stránkách opavského magistrátu.


Čtěte také:
Opava chce koupit obchodní centrum za 270 milionů korun
Opava kupuje dům za více než čtvrt miliardy korun
Většině Opavanů se Slezanka nelíbí

Martin Knitl, F. Tichý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme