V karlovarské nemocnici mají další podezření na prasečí chřipku

V karlovarské nemocnici leží další muž, který je zřejmě nakažený prasečí chřipkou. Pětapadesátiletý pacient byl hospitalizován s těžkým zápalem plic, je napojen na přístrojovou ventilaci a jeho stav je momentálně stabilizovaný.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Virus chřipky A/H1N1

Virus chřipky A/H1N1 | Foto: Licence Public Domain, volné dílo, CDC Influenza Laboratory

Lékaři teď čekají na výsledky z Národní referenční laboratoře, které by měly být odpoledne.

Na stejném oddělení leží od začátku minulého týdne další pacient, u kterého testy už nakažení virem H1N1 prokázaly. Podle mluvčí nemocnice Zdeňky Markové je zdravotní stav tohoto muže nadále vážný:

"Pacient je nadále napojen na přístrojovou plicní ventilaci a je udržován v umělém spánku. U muže nebyl zjištěn žádný kontakt, u kterého by byla prokázána pozitivita viru H1N1."

V karlovarské nemocnici dokonce minulý čtvrtek zemřela mladá žena, u které se prasečí chřipka potvrdila. Byla už přijata jako velmi vážně nemocná, měla problémy se srdcem. Šlo o první oběť prasečí chřipky v Česku.

V karlovarské nemocnici platí na oddělení ARO zvláštní režim. "Byl nastolen tzv. bariérový režim, což znamená používání jednorázových ochranných pomůcek. Dále se dodržuje maximální hygienická dezinfekce rukou prostředkem s virucidním účinkem. Byl omezen vstup návštěv na nejnižší možnou míru na oddělené ARO a také kontakt personálu oddělení ARO a jednotky intenzivní péče na interním oddělení," dodala Marková.

Milan Kopp, Dana Jelínková, Tereza Janouškovcová Bartůňková, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme