Sněmovna znovu založila vyšetřovací komisi ke Krakatici

Sněmovna opět založila vyšetřovací komisi pro vyšetření prorůstání organizovaného zločinu do orgánů veřejné moci. Měla by se zabývat otázkami kolem spisu Krakatice, který mimo jiné mapuje aktivity zavražděného podnikatele Františka Mrázka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

regály v archivu

regály v archivu | Foto: Jiří Hošek

Práce komise by se měla ale dotknout i kauz Krejčíř, Pitr a dalších. "Je tam mnoho otázek, které byly vzneseny. Já osobně to vnímám jako velmi negativní, pokud bychom od toho ustoupili," řekl exministr vnitra, sociální demokrat František Bublan.

Otázky bude podle něj nutné směrovat ke státnímu zastupitelství, k politikům, možná i k ministrům. "Samozřejmě k vedení policie. Věřím, že pokud se tím bude komise seriózně zabývat, tak by se mohly některé věci odhalit," dodal Bublan.

V policejním spisu Krakatice, jehož části unikly do médií, figurují i jména některých politiků, včetně ministra Langera nebo poslance Tlustého.

Kriminalisté navíc budou dál pátrat po tom, kdo nechal zastřelit kontroverzního podnikatele Františka Mrázka, kterého zastřelil dosud neznámý pachatel v lednu 2006.

Věra Pfeifferová, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme