Prezident Klaus míří do Washingtonu

Český prezident Václav Klaus dnes ve Washingtonu vystoupí na konferenci o globálním oteplování. Ve čtvrtek se má setkat s americkým viceprezidentem Joe Bidenem a potom se vydá do Kalifornie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Klaus,

Václav Klaus, | Foto: Alžběta Švarcová | Zdroj: Český rozhlas

Václav Klaus má dnes opět vysvětlovat, proč považuje boj proti globálnímu oteplování za zbytečný. Je to letos už třetí návštěva českého prezidenta v Americe, která se globálního oteplování bude nějak dotýkat.

Na pracovní cestě se setká s několika zákonodárci a viceprezidentem Bidenem, ale není jasné, o čem mají jednat, když byl druhý muž Bílého domu před nedávnem v Praze.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na Rádiu Česko hovořil o návštěvě Václava Klause v USA zpravodaj Hospodářských novin Daniel Anýž

Součástí několikadenního pobytu Václava Klause jsou i dvě vystoupení k dvacátému výročí pádu železné opony.

Nynější konferenci o klimatických změnách pořádaná deník The Washington Times, který Klause k účasti na ni pozval. Jak ve vysílání Rádia Česko řekl zpravodaj Hospodářských novin ve Spojených státech Daniel Anýž, právě tento konzervativní list je ,stálým spolupracovníkem' českého prezidenta při jeho návštěvách ve Washingtonu.

Marika Táborská, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme