Odboráři vyzývají ostatní dopravce k solidaritě

Odboráři pražského Dopravního podniku stupňují tlak na vedení města. Ráno vyzvali k solidaritě s případnými stávkujícími jiné dopravce, kteří by mohli v případě protestu Praze půjčit své autobusy. Dál trvají na tom, že hromadnou dopravu zastaví pokud město nevyřeší špatnou situaci firmy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Autobus - hromadná doprava v Praze. Ilustrační foto

Autobus - hromadná doprava v Praze. Ilustrační foto | Foto: Tomáš Adamec

Pražští radní mají dnes rozhodnout o dotaci pro dopravní podnik ve výši 900 milionů korun. To je podle odborářů málo. Primátor Pavel Bém ale tvrdí, že to zatím stačí:

"Je to nepochybně částka, která udrží veškeré provozní náklady, mzdy, přepravní objemy i kvalitu. Odboráři tak nebudou mít možnost si na cokoli stěžovat, protože jejich práci to neovlivní. Až bude dopravní podnik schopen předložit městu takzvanou prokazatelnou ztrátu a vysvětlit, co to je, jak vznikla, pak teprve budu moci odpovědět na otázku, zda to bude stačit nebo ne."

Přehrát

00:00 / 00:00

Dana Votýpková ve své reportáži shrnuje průběh jednání odborářů dopravního podniku s krizovým štábem magistrátu.

Odboráři pražského dopravního podniku chtějí počkat do zítřka, pokud jim město nevyhoví, začnou jednat o stávce. Generální ředitel Dopravního podniku Martin Dvořák ale dál tvrdí, že podle něj se nakonec všichni dohodnou a tramvaje, autobusy i metro budou v Praze dál jezdit normálně.

ČRo 1 - Radiožurnál, Dana Votýpková, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme