V USA popravili washingtonského ostřelovače

V americké Virgínii vykonali rozsudek smrti nad takzvaným washingtonským ostřelovačem. John Muhammad dostal smrtící injekci za vraždy, kterých se dopustil spolu s mladistvým komplicem před sedmi lety v okolí hlavního města Spojených států.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Washingtonský ostřelovač John Muhammad

Washingtonský ostřelovač John Muhammad | Foto: AFP

John Muhammad a Lee Malvo šířili strach ve Washingtonu a okolí v říjnu 2002. Za tři týdny tenkrát přímo z kufru speciálně upraveného auta zastřelili deset lidí a několik dalších jich zranili. Oběti si vybírali náhodně, nejčastěji při čerpání benzínu na pumpě a u nákupních středisek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zádušní mši na vojenské základně Fort Hood sledoval zpravodaj Českého rozhlasu v Americe Vít Pohanka

Způsob provedení vražd děsil obyvatele virginských předměstích. Báli se jezdit na benzínové pumpy, žáci nesměli ze škol ven ani při tělocviku a osiřela i dětská hřiště. Oba pachatele policie zadržela po třech týdnech. Lee Malvo, který byl v té době nezletilý, si odpykává trest doživotí.

John Muhammad byl odsouzený k smrti. Do poslední chvíle se snažil odvolat k Nejvyššímu soudu, ten ale jeho žádost zamítl. Těsně před popravou mu odmítl udělit milost i virginský guvernér. Muhammadovu popravu sledovali i blízcí některých z obětí.

Vít Pohanka, Lenka Rafaelová, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme