Soud se stále zabývá kauzou Lidového domu

Ani po letech sporů není jasné, kdo bude platit část nákladů za právní služby v boji o Lidový dům notáři Václavu Halbichovi. Halbich tvrdí, že dlužných více než 16 milionů korun mu má dát ČSSD. Strana je ale přesvědčená, že platit musí právník Zdeněk Altner, se kterým uzavřela smlouvu a který následně do týmu Halbicha přizval.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lidový dům v Hybernské ulici v Praze

Lidový dům v Hybernské ulici v Praze | Foto: Ivan Štern | Zdroj: Český rozhlas

Obecné soudy daly už dříve za pravdu sociální demokracii. Ústavní soud ale předchozí rozsudky zrušil. U jednání soudu byl také Zdeněk Altner. Ten prý byl připraven Halbichovi zaplatit:

"V dohodách, které jsme měli s kolegy Halbichem a Hájkem jsme si výslovně vymínili, že teprve až já dostanu peníze, tak je z nich vyplatím. Udělali to proto, že nevěřili, že by ta kauza mohla skončit úspěšně."

Zuzana Kopuletá, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme