Protikorupční policie začala stíhat poslance Wolfa

Policie obvinila nezařazeného poslance Petra Wolfa. Je podezřelý z nezákonného využití státní dotace. Od ministerstva životního prostředí získala jeho firma 11 milionů korun na odbornou studii, podle policejních expertů má ale výsledné dílo daleko nižší hodnotu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Wolf ve sněmovně

Petr Wolf ve sněmovně | Zdroj: ČTK

Sněmovna o vydání Wolfa k trestnímu stíhání rozhodla už minulý týden. Mluvčí protikorupční policie Roman Skřepek zatím nechce odhadovat, jaký bude další postup vyšetřování.

"My jsme zahájili trestní stíhání, usnesení jsme obviněnému odeslali. V tuto chvíli nelze odhadnout další časový průběh, na to je velice brzy. Nebudeme zatím sdělovat žádné další informace, dokud se on s textem usnesení neseznámí," řekl Skřepek Českému rozhlasu.

Někdejší poslanec ČCSD Petr Wolf čelí podezření z úvěrového podvodu, zkreslování údajů o stavu hospodaření a z porušování autorských práv. Hrozí mu pět až 12 let vězení. Wolf už dříve řekl, že kauzu pokládá za politickou a možná i objednanou.

Policie prověřovala poslance od loňského září z podnětu Nejvyššího kontrolního úřadu kvůli tomu, že jeho ostravská firma UT 2002 získala státní dotace údajně až 11 miliónů korun na projekty zkoumání vztahu životního prostředí a ekonomického rozvoje. Výsledná studie má ale podle policie mnohem nižší hodnotu.

Andrea Brtníková, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme