Stávka pražské MHD nebude. Odbory se dohodly s městem

Zaměstnanci pražského dopravního podniku stávkovat nebudou. Po pěti dnech jednání se dnes zástupci odborů dohodli s krizovým štábem magistrátu na řešení všech sedmi požadavků. Po podpisu dohody stávkový výbor odvolal přípravu stávky a ukončil svou činnost.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražské metro. Ilustrační foto.

Pražské metro. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Krizový štáb magistrátu a stávkový výbor se dohodli na řešení všech sedmi požadavků. Radiožurnálu to potvrdil Jiří Obitko z odborů podniku Metro: "Nám šlo o to splnění bodů a tím, že byly splněny, tak jsme s úlevou stávku odvolali."

Přehrát

00:00 / 00:00

Generální ředitel pražského dopravního podniku Martin Dvořák byl hostem Rádia Česko.

S tím souhlasí i generální ředitel pražského dopravního podniku Martin Dvořák. "Všech sedm bodů jsme vydefinovali a vyřešili k oboustranné spokojenosti. Myslím si, že nebude a není důvod podobné akce opakovat," řekl v Rádiu Česko Dvořák.

Konkrétně padla shoda v řešení dofinancování dopravního podniku. Magistrát doplatí prokazatelnou ztrátu za celý rok 2009 - její přesná výše bude ale známá až na začátku roku 2010. Klíčovým bodem bylo také zastavení outsorcingových projektů.

Předseda Odborové organizace Dopravní podnik Metro, Jiří Obitko v Radiofóru za klíčové označil splnění bodu číslo 1, tedy stabilizaci dopravního podniku z hlediska financování a dále pak otázky kolem outsourcingu a propouštění. "Dohodli jsme se na tom, že propouštění bude odloženo a bude vytvořena skupina, která bude věc projednávat tak, aby byla zajištěna systémovost," zdůraznil Obitko.

Přehrát

00:00 / 00:00

Předseda Odborové organizace Dopravní podnik Metro Jiří Obitko hovoří v Radiofóru

Výsledek dohody je takový, že už realizované projekty se nezávisle prověří a pak se teprve rozhodne o dalším postupu. Poslední téma, nad kterým se dnes jednání zaseklo bylo plánované propouštění. Podle generálního ředitele dopravního podniku Martina Dvořáka je to už rozběhlý proces, ale je možné ještě udělat změny v časovém harmonogramu.

Milan Kopp, Jan Herget, Karolína Koubová, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme