Drama amerického chlapce v balonu bylo falešné. Rodiče se přiznali

Drama amerického chlapce v balonu bylo podfuk. U soudu se k tomu přiznali rodiče šestiletého Falcona Heeneho. Ten měl před několika týdny vzlétnout nešťastnou náhodu v balonu svého otce ze zahrady rodinného domu v Coloradu. Vyvolal tak honičku za asistence televizních kamer z celé země. Skrýval se přitom na příkaz rodičů doma.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Let balónem

Let balónem | Foto: Fotobanka stock.xchng

Manželé Heeneovi chtěli publicitu a z ní plynoucí příjmy - hlavně za účinkování v televizních reality show. Zinscenovali proto drama se šťastným koncem, které na několik hodin opravdu připoutalo pozornost celé Ameriky.

Nyní ale čekají na verdikt soudu, který jim podle všeho přinese minimálně podmíněný trest vězení za falešné informování úřadů a obelhávání veřejného činitele. A také pokutu. Žalobci sice mohli u soudu žádat až 6 let vězení, ale po dohodě s právníkem Heeneových nebudou po jejich přiznání požadovat maximální výši trestu.

Vít Pohanka, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme