Sdružení Post Bellum pořádá Koncert pro hrdiny

V sobotu večer ve dvacet hodin se koná galavečer v Rudolfinu s názvem Koncert pro hrdiny. Organizátoři ze sdružení Post Bellum ho, podle jejich vyjádření, věnují všem lidem, kteří se v minulém století postavili totalitním režimům, nacismu nebo komunismu. Koncert je součástí oslav dvaceti let od pádu železné opony.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

17. listopad 1939 a 1989

17. listopad 1939 a 1989 | Foto: Jan Rosenauer

Podle zástupce ředitele pořádající organizace Martina Kroupy je koncert doprovodnou akcí rozsáhlé výstavy, která probíhá po celé Praze.

Na koncertu vystoupí například The Tap Tap společně s orchestrem Berg, Pražským smíšeným sborem a hosty - Bobem Kleplem, Davidem Kollerem, Tomášem Hanákem, Kamilem Střihavkou nebo Matějem Ruppertem. Na kytaru zahraje také písničkář Vladimír Merta.

Přehrát

00:00 / 00:00

O Koncertu pro hrdiny hovořil ředitel sdružení Post Bellum Mikuláš Kroupa.

"Je to komponovaný večer, kde v průběhu budou vystupovat různí pamětníci, jako například páter Tomáš Halík nebo Jiří Stránský, politický vězeň z padesátých let. Celý koncert je koncipován tak, že je to k dvacátému výročí pádu železné opony," upřesnil Kroupa.

Přímý přenos z koncertu si můžete poslechnout na našich stránkách: zpravy.rozhlas.cz

Kristýna Blümelová, Karolína Koubová, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme