U Frýdku-Místku se propadl nově ražený železniční tunel

U Jablunkova na Frýdecko-Místecku se v neděli ráno propadl strop nově raženého železničního tunelu. Na povrchu vznikl kráter asi 150 na 50 metrů. V době zřícení ale v tunelu pravděpodobně nikdo nebyl. Místo prohledávají hasiči a záchranáři.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hloubení tunelu (Ilustrační foto).

Hloubení tunelu (Ilustrační foto). | Foto: Jan Bachorík

Tunel dlouhý pět set čtyřicet metrů je v úseku sedmdesáti metrů zavalen. Statik v současné době zjišťuje stav jen několik metrů vzdáleného dalšího tunelu, kterým projíždějí vlaky na Slovensko.

"Z bezpečnostních důvodů jsme museli uzavřít i provozovaný tunel," řekl Radiožurnálu mluvčí Správy železniční dopravní cesty Pavel Halla.

Doprava na Slovensko je tak zastavena. "Dopolední rychlíkové spoje byly v úseku Jablunkov - Návsí nahrazeny autobusy náhradní dopravy. Dopoledne se to dotklo pěti rychlíků," potvrdila mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Obecné ohrožení

Původně se plánovalo, že se zprovoznění tratě obnoví do dvanácté hodiny. "Ale nyní je to prodlouženo do šestnácté hodiny. To znamená, že autobusy nahradí jak rychlíky, které mají jet v tuto dobu, tak i regionální dopravu, tedy osobní vlaky," dodala Pistoriusová s tím, že odpoledne by měla výluka postihnout zhruba pět spojů.

Příčiny nehody na místě zjišťují policisté. "Policisté společně s odborníky zjišťují příčinu havárie, vyslýchají svědky a budou provádět ohledání místa nehody," upřesnil frýdeckomístecký policejní mluvčí Ivan Žůrovec. Případ budou vyšetřovat jako podezření z trestného činu obecného ohrožení.

Ivana Šuláková, Tereza Janouškovcová Bartůňková, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme