Tunel u Jablunkova je po sesuvu půdy opět průjezdný

Vlaky ze severu Moravy na Slovensko už jezdí normálně. Dopravu v úseku Mosty u Jablunkova a slovenská Čadca zablokoval téměř na celý den sesuv půdy v nově raženém tunelu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

místo, kde se propadl hloubený tunel

místo, kde se propadl hloubený tunel | Zdroj: ČTK

Z bezpečnostních důvodů se pak musel uzavřít i vedlejší, jen několik metrů vzdálený funkční tunel. Jeho stabilitu musel prověřit statik a dopravu zatím zajišťovaly náhradní autobusy.

Teď už vlaky jezdí normálně, tunelem ale projíždějí sníženou rychlostí. "Celkem se výluka dotkla šesti rychlíkových spojů a tří osobních vlaků," řekla Radiožurnálu mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Při sesuvu, po kterém zůstal na povrchu kráter velký 150 krát 50 metrů, se nikomu nic nestalo. Příčinu havárie specialisté stále zjišťují.

"Tunel dlouhý 540 metrů je v úseku sedmdesáti metrů zavalen. Nepředpokládá se však, že by zřícená zemina někoho zavalila. Policisté společně s odborníky zjišťují příčinu havárie. Věc bude šetřena jako podezření z trestného činu obecné ohrožení," řekl Českému rozhlasu frýdecko-místecký policejní mluvčí Ivan Žůrovec.

Marika Táborská, Tereza Janouškovcová Bartůňková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme