Od ledna bude zpoplatněno více úseků dálnic

Řidiče v příštím roce čeká nejen zdražení dálničních známek, u ročních kupónů o 200 korun na 1200 Kč, ale zároveň se musí připravit na větší porci placených kilometrů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

dálnice

dálnice | Foto: ceskedalnice.cz

Ministerstvo dopravy teď podle svého mluvčího Karla Hanzelky připomínkuje vyhlášku, která by měla nově zpoplatnit Pražský okruh i ostravskou část dálnice D1, kde doposud řidiči dálniční známku nepotřebovali.

"Zpoplatnění Pražského okruhu by se mělo týkat pouze jeho jižní části, která bude spojnicí mezi dálnicí D1, rychlostní silnicí R4 a dálnicí D5," informoval Hanzelka.

"Dálnice do Ostravy bude zpoplatněna s výjimkou úseku Bělotín - Hladké Životice, který bude příští týden otevřen pouze v polovičním profilu v jednom jízdním pásu. V tuto chvíli probíhá připomínkové řízení, pan ministr by mohl vyhlášku podepsat v prosinci tak, aby mohla začít platit od 1. ledna roku 2010," dodal pro Radiožurnál Hanzelka.

Eva Kézrová, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme