Policie obvinila manželku uprchlého vězně ze tří trestných činů

Policisté obvinili Dagmar Tauchenovou, manželku uprchlého vězně, ze tří trestných činů. Ženě teď hrozí až osm let vězení. Českému rozhlasu to řekla mluvčí západočeských policistů Martina Zoubková.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie. Ilustrační foto.

Policie. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

"Žena si převzala usnesení o zahájení trestního stíhaní její osoby pro trestné činy vydírání, maření úředního rozhodnutí spáchané formou pomoci a útoku na veřejného činitele. Ze strany policejního orgánu bude podán státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněné do vazby," přiblížila Zoubková.

Dagmar Tauchenová, které nyní hrozí až osm let vězení, přepadla vězeňskou eskortu, která převážela jejího manžela, Pavla Tauchena, do nemocnice. Padl i výstřel, ale útočnice nikoho nezranila. Policejní zásahová jednotka pak oba dopadla o dva dny později v Hajanech na Strakonicku.

Tělo uprchlého vězně Pavla Tauchena poté zůstalo s prostřelenou hlavou v autě. Pitva následně prokázala, že kulka nevyšla ze zbraně, kterou používá policie - je tedy velice pravděpodobné, že se Tauchen zastřelil sám. Zatím není jasné, jestli chtěl zastřelit i svou manželku. Ta totiž skončila s průstřelem hrudníku v nemocnici.

Monika Červená, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme