Cover verze starých písní Semaforu jako dárek k výročí

K 50. výročí vzniku pražského divadla Semafor vychází nové CD for Semafor. Najdete na něm dvě desítky cover verzí šlágrů Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra v podání předních zástupců současné hudební scény.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Suchý

Jiří Suchý | Foto: Alžběta Švarcová | Zdroj: Český rozhlas

Staré skladby s novým obsahem nahráli například skupiny Tata Bojs, Ecstasy of St. Theresa, Vypsaná fiXa, hudební uskupení MIDI LIDI, všestranný umělec Petr Nikl, Jaroslav Dušek s divadlem Vizita, písničkář Jan Burian a další.

Přehrát

00:00 / 00:00

O novém CD, které vychází k 50. výročí divadla Semafor, mluvil na Rádiu Česko hudební publicista a producent nahrávky Pavel Klusák.

"Myslím si, že je to poměrně široká zpráva o tom, jaké přístupy a jaké autorské styly tady teď 20 kapel vyznává," popisuje nové CD hudební publicista a producent nahrávky Pavel Klusák.

On sám je přitom zvědavý jaké publikum bude CD poslouchat: "Je tam podaná ruka k nové zprávě o 60. letech i k tomu, co se děje v muzice teď."

Klusák se navíc neobává nějaké negativní reakce ze strany Semaforu. Jiří Suchý mu prý řekl, že v rámci 50. výročí Semaforu zažil různá připomínání a různý typy oslav a že tento způsob ,oslavy' je mu velmi milý.

Na jaře příštího roku navíc bude mít premiéru celovečerní dokument Miroslava Janka, který bude celý zápas současných kapel s novými tvary písniček přibližovat.

Rádio Česko, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme