Putin: Ruský plyn poteče do Evropy bez problémů

Rusko souhlasí se zmírněním podmínek pro dodávky plynu na Ukrajinu. Oznámil to ruský premiér Vladimir Putin po jednání se svojí ukrajinskou kolegyní Julií Tymošenkovou. Dohoda by měla zabránit potenciálním výpadkům v zásobování v nadcházejících měsících.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladiimír Putin

Vladiimír Putin | Foto: Jiří Hošek

Obě strany se v ukrajinské Jaltě dohodly na podmínkách, které by podle nich měly zaručit plynulé dodávky plynu do Evropy. Moskva souhlasí, že Kyjevu nenaúčtuje pokutu za odebírání menšího množství suroviny, než stanoví smlouva.

Přehrát

00:00 / 00:00

Redaktor Hospodářských novin Martin Ehl komentoval situaci s dodávkami plynu.

Na Ukrajině v důsledku ekonomické krize prudce poklesla spotřeba plynu. Kvůli finančním problémům by Kyjev případné dluhy navíc nebyl schopen splatit.

Jednání Ukrajiny a Ruska pozorně sledují země Evropské unie, které se loni v lednu kvůli sporu obou sousedů ocitly téměř na tři týdny bez dodávek plynu.

Martin Dorazín, Igor Maňour, Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme