Bude se dražit nejslibnější část liberecké Textilany

Správci konkurzní podstaty liberecké Textilany vyhlásili dražbu nejlukrativnější části majetku zkrachovalé továrny. 7. dubna se budou dražit pozemky, budovy a technologie za celkem 110 miliónů korun. Jako první půjde na řadu výrobní závod v Novém Městě pod Smrkem. Kupec získá nejen výrobní areál s budovami, strojním zařízením a rozpracovanou výrobu, ale také ochranné známky Textilana a Tesilan. Zájemci mohou koupit také devítihektarový areál v blízkosti centra Liberce a technologii přádelny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

továrna, chemická

továrna, chemická | Foto: továrna

Správci konkurzní podstaty liberecké Textilany vyhlásili dražbu nejlukrativnější části majetku zkrachovalé textilky. V dražbě podle správce Vítězslava Hofmana nabídnou pozemky, budovy a technologie za 110 miliónů korun. "Ty vyhlášené dražby jsou tři, přitom se dá říci, že je to takové gro majetku textilany, ty největší i pro kokurzní věřitele nejzajímavěšjí části konkurzní podstaty. Ty dražby se budou konat 7. dubna v Liberci. První se bude dražit Nové město, druhá bude dražba libereckého areálu a třetí bude dražba technologie přádelny."

Tkalcovna v Novém městě pod Smrkem a přádelna v Liberci se prodávají bez zaměstnanců. Většina z 600 pracovníků už totiž dostala výpověď.

Liberecká Textilana je od listopadu 2001 v konkurzu kvůli neschopnosti dostát finančním závazkům vůči věřitelům. Firma, která patří k pěti největším výrobcům vlněného textilu v republice, dluží zhruba 570 milionů korun.

Markéta Kaclová, Ivana Bernáthová, Viktorie Hošková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme