U rybníků je teď možné pozorovat desítky druhů ptáků

Přerovští ornitologové chystají poslední letošní pozorování ptáků. Zájemci si s nimi mohou projít okolí tovačovských rybníků a jezer, kde právě na podzim zastihnou mnoho druhů ptáků.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

racek

racek | Foto: David Koubek

Ve velké převaze budou tradičně vodní druhy, které se v lokalitě buďto chystají přezimovat, nebo přes střední Moravu míří za teplem.

Podle ornitologa Zdeňka Vermouzka je možné u tovačovských rybníků v těchto dnech pozorovat například různé druhy racků a volavek, bahňáky nebo toulající se severní pěvce.

"Největším lákadlem vždycky v době tahu jsou rybníky, zvlášť vypuštěné rybníky, nebo kde je trošku rákosí, kde můžou sbírat potravu, protože ten tah je poměrně náročný."

"Oni se potřebují dobře a rychle nakrmit, takže na těch bahnech doslova desítky druhů, které se můžou objevit, které se objevují, ale nemůžeme říct, co je tady zrovna dnes, protože situace se skutečně mění každým okamžikem," řekl Českému rozhlasu ornitolog Zdeněk Vermouzek.

Jana Zemková, mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme