Pražské letiště Ruzyně dopoledne přerušilo provoz

Provoz pražského ruzyňského letiště na několik hodin ochromil požár v řídící věži. Ráno tam hořelo napojení na záložní bateriové zdroje a prostor museli následně odvětrávat. Systémy pro navádění letadel ale nebyly poškozeny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letiště Praha - přílety. Ilustrační foto

Letiště Praha - přílety. Ilustrační foto | Foto: Tomáš Adamec

Letiště bylo mimo provoz zhruba od páté hodiny ráno do půl jedenácté, kdy se mohli dispečeři na věž vrátit. Uzavření letiště se dotklo několika set cestujících.

"Odkloněno bylo celkem 17 letů na letiště v Karlových Varech, Drážďanech a Berlíně. Zrušeno bylo celkem 10 letů, u ostatních letů se dají předpokládat zpoždění," upřesnila mluvčí Letiště Praha Eva Krejčí.

Lety kvůli požáru mohou nabrat zpoždění několik desítek minut až několik hodin. Návrat ke standardnímu fungování letiště Praha potrvá celý den.

Příčiny požáru a škody hasiči teprve vyčíslují.

Renáta Prátová, Květa Moravcová, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme