Ministerstvo školství představí opatření proti diskriminaci romských žáků

,Štrasburk - dva roky poté' je téma tiskové konference, na které ministerstvo školství seznámí veřejnost s opatřeními proti diskriminaci romských žáků na školách. Česku tato opatření před dvěma roky uložil Evropský soud pro lidská práva ve Štrasburku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ve škole (ilustrační foto)

Ve škole (ilustrační foto) | Foto: European Commission Audiovisual service

Soud dal za pravdu rodičům osmnácti romských dětí z Ostravska, že byly diskriminovány, když byly v devadesátých letech přeřazeny z normálních základních škol do škol zvláštních.

Ministerstvo bude například prezentovat obsah zprávy České republiky, která se týká vypracování takzvaného národního akčního plánu inkluzívního vzdělávání.

"Nebo nastavení procesu další transformace škol, které vzdělávají podle školských vzdělávacích programů, vytvořených na základě rámcových vzdělávacích programů právě pro tuto oblast," upřesnil mluvčí ministerstva Tomáš Bouška.

Veřejnost také seznámí s rozvíjením koncepce včasné péče. "Pregraduální a postgraduální vzdělávání pedagogických pracovnic a pracovníků a další opatření," dodal Bouška.

Věra Pfeifferová, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme