Zpackané cvičení Mosadu způsobilo paniku v Tel Avivu

Desítky Izraelců musely opustit restaurace na přímořské promenádě v Tel Avivu poté, co policie uzavřela oblast kvůli ,teroristickému pumovému útoku'. Nakonec ale celá operace skončila ostudou pro mýty opředenou tajnou službu Mosad.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tel Aviv

Tel Aviv | Foto: leonardo-hotels.com

Ukázalo se totiž, že domnělý terorista byl její nový agent. Ten v rámci zaškolování v telavivském přístavu pokládal atrapu výbušniny. Informoval o tom deník Jediot Achronot.

Příslušníka izraelské rozvědky si všimla pozorná žena ve chvíli, kdy pokládal domnělou nálož pod auto. Zalarmovala policii, která ihned evakuovala okolí a přivezla robota ke zneškodnění výbušniny.

Agent Mosadu se nakonec sám identifikoval, aby setřásl podezření, že je terorista. Izraelská média se shodují, že jde o trapas. Úřad vlády reagoval lakonickým oznámením, že nekomentuje aktivity bezpečnostních složek ani skutky, které jsou jim připisovány.

Jediot Achronot ale cituje pobouřené restauratéry. Kvůli evakuaci se totiž hosté rozprchli a mnozí už se nevrátili ani dojíst, ale ani zaplatit.

Marika Táborská, Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme