Francie vytáhla do boje proti nelegálním přistěhovalcům

Francie se chystá postupovat ostřeji proti firmám, které zaměstnávají nezákonné přistěhovalce. Podle nového zákona bude dokonce možné tyto společnosti uzavřít. Na druhou stranu ale hodlá ministr pro imigraci Eric Besson udělit povolení k pobytu tisícovce lidí, kteří v nějaké firmě už minimálně rok pracují.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nicolas Sarkozy

Nicolas Sarkozy | Foto: The Council of the European Union

Imigrace je ve Francii jedním z hlavních témat už několik měsíců. Pět a půl tisíce přistěhovalců vstoupilo před několika týdny do stávky s požadavkem na legalizaci pobytu s tím, že řádně pracují a platí daně.

Zatímco socialisté plošnou legitimizaci jejich pobytu podporují, vláda a prezident Sarkozy jsou proti. V zemi pracuje bez povolení téměř půl milionu lidí.

Francouzský tisk s nadsázkou spekuluje o tom, zda-li by Sarkozy nechal zavřít i mocnou stavební společnost svého přítele Martina Bouygese, který vlastní i televizní stanici TF1 a přispívá Sarkozymu na politické kampaně.

Igor Maňour, Jan Šmíd Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme