Večer proběhne finále soutěže Firma a Živnostník roku

Podnikatelé a živnostníci se už po čtvrté utkali v soutěži Firma a Živnostník roku. Kdo je z nich nejlepší, se dozví večer na slavnostním vyhlášení. Počet firem i drobných podnikatelů, kteří se do soutěže hlásí, pravidelně roste. Letos jich bylo víc než 3600.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Živnostník roku 2009

Živnostník roku 2009

Podle jednoho z organizátorů, Michala Kaderky, do finále postoupil z každého kraje jeden živnostník a jedna firma.

"Odborná porota je složena ze zástupců regionálních profesních komor, ale i ze zástupců partnerů, krajů, CzechInvestu a Hospodářské komory ČR. A ti vybírají firmy a živnostníky na základě jejich profilu, hospodářských ukazatelů i znalosti místního podnikatelského prostředí, vysvětlil princip soutěže Kaderka.

Dodal, že porota vysoko hodnotí hlavně řemesla a u firem jejich význam pro region.

Hospodářská krize letošní ročník soutěže Firma a Živnostník roku příliš neovlivnila. Ve srovnání s loňskem se počet přihlášených ještě zvýšil. Do soutěže se přihlásilo víc než 3600 subjektů.

"Kupodivu hospodářská krize přivedla do soutěže více živnostníků i firem. Máme mnohem více přihlášených. Je to hlavně tím, že se nám hlásí firmy a živnostníci, kteří v minulých letech více investovali do sebe, do svého podnikání i zaměstnanců a nyní je krize tolik neohrožuje jako jiné subjekty na trhu," vysvětlil Kaderka.

Václava Marešová, Alena Adámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme