Ruzyňské letiště zavádí samoodbavovací kiosky, šetří čas

Cestující, kteří odlétají z pražského letiště, mohou ode dneška využít nové moderní samoodbavovací kiosky. Vyhnou se tak frontám před odbavovacími přepážkami.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Samoodbavovací kiosek na pražském letišti

Samoodbavovací kiosek na pražském letišti | Zdroj: ČTK

Dosavadní kiosky v Ruzyni sloužily jen pasažérům několika zahraničních leteckých společností, nyní do systému vstoupily i domácí České aerolinie, a tak může čas při odbavení ušetřit až polovina cestujících.

Podle mluvčí Letiště Praha Evy Krejčí je však podmínkou elektronická letenka, k odbavení ale postačí i pas nebo platební karta.

"Letiště Praha rozšiřuje službu odbavení o tzv. self check-in, což znamená, že se cestující odbaví sám pomocí přístroje. Stačí mu k tomu například cestovní pas nebo elektronická letenka. On si pak pomocí dotykové obrazovky sám vystaví palubní vstupenku nebo si sám vybere místo na sezení v letadle," vysvětluje Krejčí.

Podle Krejčí vše probíhá tak, že cestující přijde na letiště a během několika minut sám sebe odbaví.

"Pokud nemá zavazadlo, které se umísťuje do zavazadlového prostoru, jde rovnou do prostoru letiště. Pokud má zavazadla k odbavení, má k dispozici tzv. přepážky drop-off, kde odbaví i své zavazadlo. To už za pomoci našeho pracovníka," popisuje Krejčí.

Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme