Živnostníkem roku 2009 je hoteliér Lukáš Pytloun z Liberce

Živnostníkem roku 2009 se stal liberecký hoteliér Lukáš Pytloun. Je dosud nejmladším držitelem tohoto titulu. Titul Firma roku 2009 získal výrobce zemědělských strojů Farmet z České Skalice.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Živnostník roku 2009

Živnostník roku 2009

Podnikat začal Lukáš Pytloun v roce 2003 už jako student vysoké školy. Za šest let podnikání se postupně dopracoval k tomu, že provozuje čtyři penziony a dva hotely.

"Ta firma vyrostla vlastně z ničeho. Během nějakých šesti let se to hodně změnilo. Před dvěma lety jsem skončil vysokou školu. Předtím jsem to dělal jen při škole, takže poslední dva roky se tomu mohu věnovat naplno. A ta firma opravdu velice roste. Ještě před dvěma lety jsem měl tři zaměstnance, dnes jich je bezmála třicet," přiblížil Pytloun.

Jak sám zdůrazňuje, úspěchu dosáhl díky nízké ceně při dobré úrovni služeb. To se mu daří zásluhou velkého obratu.

"Snažíme se prostě prodávat lůžka za každou cenu a myslím, že díky vyšší vytíženosti se nám daří držet ceny na uzdě. V krizi opravdu každý šetří a proto si myslím, že jsme nepocítil krizi tak silně, jako třeba naše konkurence nebo tak, jak se píše v médiích," řekl hoteliér.

Jitka Hanžlová, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme