Při vlakovém neštěstí v Rusku zemřelo 25 lidí, upřesnily úřady

Ruské úřady upřesnily počet obětí páteční havárie rychlíku z Moskvy do Petrohradu. Při neštěstí, ke kterému podle policie došlo v důsledku teroristického útoku, zemřelo 25 lidí. Osud dalších 26 osob je nadále nejasný. Na místě nehody experti dál pátrají po stopách, které by vedly ke strůjcům sabotáže.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výbuch nálože způsobil havárii ruského expresu

Výbuch nálože způsobil havárii ruského expresu | Zdroj: ČTK

Podle prvních vyšetřovacích verzí, které pronikly do ruských médií, se prověřuje možnost, že teroristický útok na Něvský expres mohly zorganizovat stejné osoby, údajně napojené na kavkazské separatisty, jako při identickém případu před dvěma roky. Tehdy se výbuch nálože na stejné železniční trati obešel bez ztrát na životech.

Příbuzní obětí pátečního neštěstí začali ve městě Tver s identifikací těl mrtvých. Ministerstvo pro mimořádné situace také zveřejnilo seznam všech 104 raněných. Je mezi nimi i šest cizinců, občanů Itálie, Belgie, Azerbájdžánu, Běloruska a Ukrajiny.

Ruské dráhy mezitím obnovily provoz na trati, mezi Moskvou a Petrohradem tak znovu funguje přímé vlakové spojení bez objížděk.

Lenka Kabrhelová, Alena Adámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme