Baby proti AIDS

30. listopad 2009

1. prosinec je světovým dnem boje proti AIDS. Proto právě v tento den představí kampaň Virus Free Generation a Divadlo Apropo hru Baby, která se zabývá tématem AIDS. Představení začne v pražském divadle Alfréd ve dvoře ve 20 hodin, a pokud ještě nemáte na úterní večer program, nechte se na hru Baby pozvat od Ivany Veselkové.

Hra Baby, kterou můžete vidět v divadle Alfréd ve dvoře toto úterý, původně vznikla v Itálii a to jako prostředek boje proti šíření nemoci AIDS. Okolnosti zrození tohoto divadelního dítka popisuje Petra Weissová, koordinátorka kampaně Virus Free Generation.

POSLECHNĚTE SI: Rozhovor s Petrou Weissovou uvnitř příspěvku

Českou verzi hry nastudovali členové divadla Apropo. Hra v sobě kombinuje činohru s loutkovým divadlem, hlavní hrdinkou je mladá dívka, kterou nemoc AIDS připravila o matku. Celou pravdu o své mamince se pak dívka dozvídá až po její smrti.

Úterní představení Baby je součástí mezinárodní informační kampaně Virus Free Generation, kterou u nás zaštiťuje společnost Člověk v tísni. Cílem této kampaně je zvýšit informovanost, zejména mladých lidí, o praktických dopadech pandemie AIDS a to hlavně v zemích subsaharské Afriky. Vstup na úterní premiéru hry Baby je zdarma, ale je třeba se předem zaregistrovat na emailu rezervace@rozvojovka.cz. Víc informací o představení i o celé kampani najdete na webu virusfreegeneration.cz.

Spustit audio