Podle Reedové odpovědnost za Opencard mají Blažek a Kraus

Za sporný projekt karty Opencard jsou podle náměstkyně pražského primátora Markéty Reedové odpovědní dva lidé. Konkrétně náměstek pražského primátora Rudolf Blažek a ředitel odboru informatiky Václav Kraus. Reedová to řekla v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

sestava mikrofonů pro mluvené slovo

sestava mikrofonů pro mluvené slovo | Foto: Pavel Šaman

"Musíte mít nějaké lidi, kteří jsou za to odpovědní - to je také důležité v nějakých protikorupčních opatřeních, abyste měl jasnou strukturu toho, kdo za co zodpovídá. Tady je to jasně dané, kdo za co odpovídal a kdo měl informace i kontrolu."

"Tak v prvé řadě je to samozřejmě pan náměstek Blažek, který měl tuto oblast na starosti. K jeho dobru je třeba přičíst, že udělal tento audit. Pod ním je ředitel odboru informatiky pan Kraus. Opět na něm je díl viny. A samozřejmě také dopravní podnik," míní Markéta Reedová.

Podle už hotového auditu stál projekt skoro devět set milionů korun. Nevydělal ale ještě ani korunu. Pražský primátor Pavel Bém výsledky auditu zpochybnil.

Celý rozhovor Martina Veselovského s Markétou Reedovou uslyšíte na Radiožurnálu hned po zprávách v půl šesté.

Dvacet minut Radiožurnálu
Rozhovor s hlavním aktérem významné události uplynulých hodin vysílá Radiožurnál od pondělí do pátku od 17.30 (před večerními Ozvěnami dne) a v repríze po Stalo se dnes ve 21.30 hodin. Helena Šulcová a Martin Veselovský si zvou osobnosti politiky, ale i vědy, kultury či sportu. Připomínky a náměty k pořadu posílejte na adresu 20minut@rozhlas.cz.
Záznam pořadu najdete v RÁDIU NA PŘÁNÍ.

Martin Veselovský, Tereza Janouškovcová Bartůňková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme