Majitel Student Agency chystá kampaň proti krajským vedením ČSSD

Pozor na ČSSD - takový vzkaz hodlá poslat veřejnosti majitel firmy Student Agency Radim Jančura. Na prosinec chystá kampaň, která má ukázat, že sociálně demokratická krajská vedení neprospívají podnikatelům.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

autobus společnosti Student Agency

autobus společnosti Student Agency | Foto: Student Agency

"Nemám nic proti sociální politice, nejsem volič ODS, je to pouze můj osobní názor," zdůraznil v Radiofóru ředitel Student Agency Radim Jančura.

K akci se podle svých slov rozhodl poté, co plzeňský kraj zrušil podle něj protizákonně výběrové řízení na regionálního železničního dopravce a rozhodl se na dalších 10 let prodloužit smlouvu s Českými drahami. Situace se má údajně opakovat i v ostatních krajích, kde vládnou sociální demokraté.

Přehrát

00:00 / 00:00

Majitel Student Agency Radim Jančura chystá kampaň, která má ukázat, že krajská vedení ČSSD neprospívají podnikatelům. Téma rozhovoru v Radiofóru, jehož hosty byli Radim Jančura a hejtmane za ČSSD v Pardubickém kraji Radko Martínek.

Antireklama bude soustředěná nejspíš hlavně na internetu a její cenu odmítá Jančura prozradit. "Prosincová kampaň bude taková první vlaštovka v řádu milionů korun. Chceme vyburcovat lidi, aby jim nebylo jedno, že vrcholní politici zbytečně vyhodili 20 miliard korun do černé díry jménem České dráhy, která jim nezaručí nové vlaky. My jsme přitom dali garanci zcela nových moderních souprav a požadovali jsme nižší dotace," uvedl.

Podle Radko Martínka, místopředsedy Asociace krajů a hejtmana za ČSSD v Pardubickém kraji, se Radim Jančura chová jako politický agitátor ne jako podnikatel.

"Navíc je naprosto nesmyslná lež to, že postupujeme protizákonně. My přesně dodržujeme evropské směrnice. On je zvyklý z autobusové dopravy, kde bezesporu platí, že je nutné vypisovat výběrová řízení, zatímco v železniční dopravě nic takového není," uvedl Martínek v Radiofóru.

Železnice není na privatizaci připravená

Podle něj železnice dnes na otevření trhu není vůbec připravená a smlouvy s Českými drahami prospějí nejen státu, ale i cestujícím.

"Všechny obslužné, nádražní budovy a další vlastní České dráhy, protože to nebylo převedeno na železniční dopravní cestu. Navíc kontrakt je pro kraje velmi finančně výhodný a zajímavé je to i pro lidi, bude to stabilizovat cenu jízdenek a reálně bude docházet k obměně vozového parku," uvedl hejtman.

S tím nesouhlasí Jančura. Podle něj kraje za smlouvy s Českými drahami zaplatí navíc 20 miliard korun. "Co se týče právního názoru, my máme názor Evropské komise, Úřadu pro hospodářskou soutěž, kteří tvrdí, že musí probíhat transparentní nediskriminační výběrové řízení. Připravujeme v této souvislosti stížnost na Evropskou komisi," dodal Jančura.

Katarína Brezovská, Veronika Sedláčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme